zaterdag 21 april 2012

lieve ik II

Eindelijk is hij verzonden, mijn brief aan mijzelf.
Eind oktober was ik beginnen schrijven, maar ja ik vond niet direct een postzegel en de brief belandde op de to do-stapel. Zo'n 6 maand later werd het dus hoog tijd die postzegel op de envelop te plakken.
Nu vijf jaar wachten en hopelijk word ik dan aangenaam verrast door een mijn brief...


donderdag 12 april 2012

zondag 1 april 2012

het eerste rokje

'Vandaag maak ik zelf een rokje!'

Want met al dat uit gestel bleven de stofjes en alle bijhorende plannen in de kast. Want eerst werken voor school (love architectuur) en dan nog aan een goed en duidelijk patroon geraken. Ik ben een absolute leek wat kleren maken betreft, een gewoon standaard patroon is chinees voor mij. En dan was er nog dat vestje waar ik zolang aangezeten had, een absolute flop... Maar op deze vakantiedag werd ik tijdens het ontbijt verrast met een artikeltje over Mma Zsazsa.

En dus geschiedde. IJverig begon ik een rokjespatroon op maat te tekenen. Een paar keer de handleiding lezen (ik herhaal: zero basiskennis naaien)  eh voila mijn eerste zelf getekende patroon was een feit.

Maar hoe zet je die lappen stoffen dan aan elkaar? Eerst de nepen en dan alles aaneen of omgekeerd? En hoe krijg je alles mooi recht afgewerkt? Oh en dan moet er nog een rits tussen...

Gelukkig zijn er het wereldewijde web en handleidingen: ik wist niet eens dat er zoiets bestond als een ritsvoetje, zo handig! (een beetje gĂȘnant dat ik dat nu maar weet) En met wat amateuristische creativiteit is mijn eerste zelfgemaakte kledingstuk (dat ik effectief kan dragen) een feit!







Excuses voor de foto's maar ik kon niet langer wachten om deze 'overwinning' te delen.